Curs de pedagogia del cant coral infantil

Per a directors/es de cor, mestres de música, professors/es de cant coral i altres persones que vulguin formar-se a l’entorn del cant coral infantil.

Aquesta serà la tretzena edició d’aquest curs que pretén aportar una formació 360º al voltant de la figura del director o responsable d’un grup de cant coral infantil. El curs està estructurat en diversos grups i itineraris per a tots els interessos i nivells amb la intenció que pugui ser tant una formació inicial o contacte puntual amb el món del cant coral infantil com una formació continuada per a persones experimentades.

20, 21, 27 i 28 de gener · 17, 18, 24 i 25 de febrer de 2024

Lluïsos de Gràcia (Barcelona)

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS


CONTINGUTS:

Repertori: Quin repertori és adequat per a cada edat? Com puc fer una bona tria de repertori per al meu grup? Quines peces són les més convenients i per què?

Recursos, pedagogia i didàctica d’assaig: Parlarem sobre com aconseguir una bona dinàmica per tal que el treball sigui interessant, àgil, efectiu, estimulant, etc. 

Tècnica vocal: Quines característiques vocals són les pròpies de cada edat? He de donar indicacions tècniques a totes les edats per igual? Com puc ajudar als infants a utilitzar millor la seva veu? Conec prou bé la meva veu com per ser un bon model? Totes aquestes qüestions, sumades a exercicis i recursos per preparar vocalment el grup per al treball, seran un altre dels eixos d’aquest curs. 

Tècnica del gest de direcció: Dins del curs, es farà treball de la tècnica específica de direcció, que és una eina molt útil per poder conduïr un assaig amb agilitat. Es treballarà per grups adeqüats al nivell de cadascú, segons si es tenen coneixements previs o l’alumne s’inicia en la direcció.

Pràctiques amb cor pilot: Tot el treball fet a les sessions de direcció i pedagogia d’assaig es materialitza en sessions pràctiques amb cor pilot, moment en que els alumnes podran posar en pràctica el seu aprenentatge davant d’un grup de nens i nenes cantaires.

“Treballem amb…”: Els continguts del curs es complementen amb sessions monogràfiques que volen ser una petita finestra a altres elements complementaris de la formació, totes elles amb professors convidats.


ITINERARIS:

Per a un millor aprofundiment en la pedagogia especifica, es demana a cada alumne que descrigui la franja d’edat en la que està més interessat en formar-se, i s’establiran grups de treball en funció d’aquesta tria.

  • Petits-Mitjans (infants de 4 a 8 anys, aproximadament), amb Laia de las Heras*
  • Mitjans-Grans (infants de 9 a 16 anys, aproximadament) amb Sheila Garcia Barba*

(*) Els alumnes tindran l’oportunitat de treballar amb les dues professores independentment de l’itinerari que escullin, ja que hi haurà sessions combinades o conjuntes entre itineraris. També, de manera conjunta, es treballaran aspectes globals del cant coral, indistints a l’edat dels cantaires.